14 Eylül 2010 Salı

Kompüter (Elekronik Beyin Makinesi) Hediye Ediyoruz !



5.000 kere tıklanan blogumuz, halktan aldigini yine halka veriyor. Bu seferki hediyemiz son gunlerde adı oldukca fazla duyulan bir icat: Kompüter (Turkce’ye Elektronik Beyin Makinesi olarak cevrilebilir !). Kompüterler matematik islemlerini oldukca kisa bir sure zarfinda yapabiliyorlarmis. Ornegin iki tane iki basmakli sayiyi toplamalari sadece 27 saniye suruyormus (Yok daha neler !)

Talihlimiz fotografta gorulen komputeri kazandi.

Yaptigimiz cekiliste Kompüter talihlisini belirledik. Talihlimiz Ibrahim S. oldu (Sizlerin de gayet iyi bildigi gibi guvenlik nedeniyle talihlilerimizin soyadini yayinlamiyoruz). Kendisini kutluyoruz. Ibrahim S. eger hediyemizi kabul ederse kendisi Turkiye’nin ilk Kompüter sahiplerinden biri olacak. Ibrahim S.'in Kompüteri’nin Amerika’dan Turkiye’ye nakli ve evinin iki odasina kurulumu tamamen blogumuz tarafindan gerceklestirilecek. Ayrica talihlimizin Kompüter kullanma egitimini de blogumuz ustleniyor. IBM adli sirketin genel merkezinde 6 ay surecek kursun (Seyahat, konaklama, yeme icme dahil) tum masraflari blogumuzdan (Maalesef pasaport ve vize masraflarini talihlimiz karsilamak zorunda !) Ancak egitim aldiktan sonra, Turkiye’de kullanim alani su siralarda cok kisitli olan Kompüterlerle ilgili bir is bulur mu bulmaz mi, o konuda ciddi suphelerimiz var !

Yapi Kredi Bankasi'nin kullandigi en son teknoloji Komputer

Onumuzdeki yillarda adini daha da fazla duyuracagindan emin oldugumuz bu alet, Turkiye’de sadece cok ileri teknoloji kullanan bazi kuruluslarda bulunuyor, ornegin Yapi Kredi Bankasi. Yapi Kredi yetkilileri Elekronik Beyin Makinesi’nin, islerini oldukca kolaylastirdigini ifade ediyorlar.

Bir gun biz de goruruz insallah...

Komputerlerin onumuzdeki seneler icerisinde, su andaki gibi minimum iki odayi degil sadece bir masa uzerini kaplayacak kadar kucuk olacagina dair, bazi uçuk kaçık bilim dergilerinde makaleler cikiyor. (Hakikaten ucmuslar, belki daha da kuculur de dizimizin ustunde kullanacagimiz hale gelir, hahhaa haahhaaa haa…Vallahi gozumden yas geldi)


10.000. tikta gorusmek uzere ;)

4 yorum:

WiLdHoney dedi ki...

Talihli kişi olarak, gözlerim yaşardı, ne büyük mutluluk bu ödülü kazanmak... Teşekkürler Zevk Erbabı :)
Çok mutlu oldum ve kompüterime şimdiden isim bile taktım, adı Eniac artık onun. (Benn buldummm...)
Fakat sizden ricam yaşadığım eve değilde, iş yerine kurabilirseniz kompüter'i sevinirim. Kendisi iş yerinde bana daha çok yardımcı olacaktır... Odanın kapısını kilitli tutacağım, benden başkası ellemesin diye, kendisine klima bile alacağım, yeterki rahat etsin biricik kompüterim..

Nice 1000 tıklara...

Adsız dedi ki...

Ibrahim S yi tebrik ediyorum Blogumuz yine fark yaratti. Eski bir talihli olarak kiskanmadim desem yalan olur. Sonucta benim kazandigim Bugatti' ye nazaran daha önemli bir hediye. Ayrıca duydugum kadariyla Elma isimli ABD li bir sirkette bu pazara girip Kompüter üretmek istiyormus. Sanmiyorum basarili olsunlar. Talihlimizin iyi gunlerde hediyesini kullanmasini temenni ederim. Mehmet K.

Adsız dedi ki...

Sevgili Blog Sahibi,
Bu makina ne işe yarar ki, bu kadar bilgiyi daktilo gibi oraya mı yazacak. İyi bir şirkette bilgisayarcı mı olacak sanki.???
Bir de bence üzerinde çok düğme olduğu için bunun tozunu almak zor.
Yine de beğendiyse güle güle kullansın.
Nilka

Seçkin Deniz dedi ki...

Jobs ve Wozniak'ın kulakları çınlasın. :)

Anneanne usulü notebook testi