22 Ekim 2010 Cuma

Alpleri Geciyoruz (O bildiklerinizi degil) !



Guney yarimkureye yavas yavas yaz geliyor. Yani bavullari toplayip soyle bir Yeni Zelanda’ya uzanmanin vaktidir !



Yeni Zelanda Dunya’daki guzelliklerin toplamini sunan bir ulke. Guzel kumsallar, fiyordlar, buzullar, yagmur ormanlari,goller, nehirler… Soguk ve sicak cografi bolgelerin bir karmasi.





Bu guzellikleri kesfetmenin en guzel yollarindan biri tren yolculugu. Yeni Zelanda bu konuda takdire sayan bir ulke. Son derece rahat ve modern trenlerle, isterseniz Yeni Zelanda’nin daglarini asabilirsiniz, isterseniz kiyi seridini kesfedebilirsiniz.



Bugunku konumuz Yeni Zelanda’nin Guney Alpleri’ni asan TranzAlpine, Alp Gecisi Treni.
Bu yolculuk her zaman, en guzel tren yolculuklari listesinde yer almakta. Diger buyuk tren yolculuklarina oranla cok daha kisa (224 Km., yaklasik 4,5 saat) olmasina ragmen sundugu manzaralar acisindan bu listede yer almayi sonuna dek haketmekte.



Yolculugumuz Yeni Zelanda’nin Guney Adasi’nda, Christchurch ile Greymouth sehirleri arasinda, yani bir kiyidan digerine yapiliyor.



1987’ye dek klasik bir tren hatti iken, Kiwi’ler buyuk bir ticari deha ornegi gosterip, bu guzeller guzeli rotaya daha modern trenler, daha iyi servis (ve daha yuksek fiyat !) koymuslar. Bu sayede de artik dunyanin en guzel yolculuklarindan biri olmus.



Yolculuk sirasinda 19 tunel ve 4 kopruden geciliyor.




http://www.tranzscenic.co.nz/

Hiç yorum yok: