3 Kasım 2010 Çarşamba

Bazıları Sıcak Sever !

Kızlarımız iş başında...

Gelmis gecmis en mukemmel komedilerden biri !

Joe (Curtis) ve Jerry (Lemmon), iş aramakta olan zor durumdaki iki müzisyendir. ABD'de sıkı bir alkol yasağının uygulandığı bu günlerde, Saint Valentine's Günü Katliamı (1929) olarak bilinen ve yedi kişinin ölümüyle sonuçlanan çeteler arası bir çatışmaya tanık olurlar. Katliamı yapan ve geride tanık bırakmak istemeyen 'Spats' Columbo ve adamları onları öldürmek üzereyken polislerin gelmesinden faydalanıp kaçarlar. Kılık değiştirerek kasabayı terk etmeye karar veren ikili, kadın kılığına girip tamamen kızlardan oluşan bir orkestraya katılmayı başarır. Bir tren dolusu genç kızla Florida'ya doğru yataklı trenle yola çıktıklarında artık isimleri Josephine ve Daphne'dir. Trende tanıştıkları ve orkestrada şarkı söyleyip ukulele çalan Polonya asıllı "Sugar Kane"'e (Monreo) ilk görüşte âşık olurlar. Sugar Kane ise Florida'da zengin bir milyoner bulup onunla evlenmeyi hayal etmektedir.

Orijinal adi Some Like It Hot olan Film, 1959 yılında Billy Wilder tarafından çekilmis. Başrollerinde guzeller guzeli Marilyn Monroe, yakisikli Tony Curtis ve dunya tatlisi Jack Lemmon oynuyor.

Aslında bu filmin renkli olarak çekilmesi planlanmış; ancak deneme çekimlerinden sonra Tony Curtis ve Jack Lemmon'ı kadın kılığına sokmak için yapılan ağır makyajın yol açtığı görüntü sorunları nedeniyle filmin siyah-beyaz olmasına karar verilmiş.

Bazıları Sıcak Sever, 2000 yılında Amerikan Film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en iyi Amerikan komedi filmi seçilmiş.

Filmin yerli versiyonu da cevrilmisti. "Some like it hot", "Fistik gibi Maasallah" oluverdi. Basrollerde de Türkan Şoray, İzzet Günay ve (Tabii ki) cennet mekan Sadri Alisik oynadilar.

Hiç yorum yok: