19 Temmuz 2010 Pazartesi

Işık saçan Ayhan Işık



Bazi insanlar hayata ışık sacmak icin geliyor. Bu tip insanlar cok yogun ama kisa yasiyorlar. Elvis (Her ne kadar olmedigi, Adana’da bir kebapcida calistigi falan soylense de...), James Dean, John Lennon, Grace Kelly vb.
Bu fanilere bir ornek de bizde var: Ayhan Işık !



Turkiye’nin gelmis gecmis en guzel ve karizmatik insanlarindandi rahmetli (Cingoz Recai’deki sinir bozucu kahkahalarini saymazsak !)



Rahmetli Ayhan Baba, gurur duydugum hemsehrilerimden, Izmir’de 1929’da dogmus. Gercek adi Ayhan Işıyan. Guzel Sanatlar’da resim okumus. Bir sure ressamlik yapmis. Yildiz Dergisi’nin actigi yarismaya katilmis ve “Artiz”olmus. Yesilcam’daki ilk filmi Yavuz Sultan Selim ve Yeniçeri Hasan. Sonrasi malum, ardi ardina filmler cekmeye baslamis.

Ayhan Baba'nin kaslara dikiz !

Bir ara Hollywood’a da gitmis Baba (Sene 59). Herhalde umdugunu bulamamis ki, geri donmus. Turkiye’ye dondukten sonra cektigi filmler onu halkin sevgilisi yapmis ve Turkiye’nin Taçsız Kral’i olmus, 200’den fazla film cevirmis. Yapimcilik, yonetmenlik ve senaristlik yapmis.1970’lerde tum diger film yildizlari gibi o da sahnelere cikip sarki soylemis. Sanat muzigi plaklari doldurmus.

Ses san'atkárı Ayhan Işık...

13 Haziran 1979’da İstanbul’da evinin balkonunda guneslenirken beyin kanamasi geciriyor. Uc gun sonra da hayata gozlerini yumuyor.



Gecenlerde kardesim, berberinden biyiklarini Ayhan Isik gibi kesmesini istemis, berberi Ayhan Isik’i taniyamamis. Dile kolay, olumunun uzerinden 30 seneden fazla zaman gecti. Bakmayin berberin tanimadigina, yeri hala doldurulamadi. Oylesi kolay kolay da gelmez. Tanri rahmet etsin.

Ayhan Işık bıyıkları ile...

Hiç yorum yok: