20 Temmuz 2010 Salı

Panerai



Panerai firmasi 1860’da Giovanni Panerai tarafindan Floransa’da kuruluyor. Imalata gectikten sonra, urettigi saatlerin dayanikliligi ve kullanim kolayligi nedeniyle Italyan Ordusu’na * saatler ve gorus cihazlari uretmeye basliyor. 1993’de orduyla olan iliskileri bitiyor ve saatlerini sivillere de satmaya basliyorlar. Gercek sohretlerini ise, Sylvester Stallone’nin Roma’dan bir Panerai Luminor almasi ve bu saati Daylight filminde kulanmasiyla yakaliyorlar. Rambo Abi bu saatleri o kadar begeniyor ki bunlardan bir dolu satin alip, aralarinda Arnold Schwarzenegger’in de bulundugu dostlarina hediye ediyor.

Sly Panerai'si ile

Bu hizli basari sirketin degerini artiriyor ve Richemont sirketi tarafindan 1997’de satin alinmalarina neden oluyor.



Bu tarihten sonra bazi saatlerinde Rolex duzenegi kullaniyor ve Italyan Ordusu icin yeni saatler uretmeye basliyor.



Panerai’nin urettigi buyuk saatler, onde gelen firmalari da etkileyerek buyuk saat modasini yaratiyor.



Panerai’nin baslica dort model serisi var:Historic, Contemporary, Manifattura and Special Editions. Saatlerinin cogu sinirli sayida uretiliyor (500, 1000, 2000 yada 4000 adet) ve tumunun bir seri numarasi var.



Panerai ayrica Ferrari icin de saatler uretiyor.

Ferrari California modelinin uretilmesi anisina cikarilan Ferrari-Paneria

Panerai cogu saatini talebin altindaki miktarlarda uretiyor ve bayilerine sinirli sayilarda dagitiyor. Bu nedenle de populer modellerde uzun bekleme listeleri olusuyor. Sonuc: Yeni bir Panerai fiyatina kullanilmis Panerai'ler.



1940 ve 50’lili yillarda uretilen modelleri koleksiyonerler tarafindan buyuk ragbet goruyor.

Ohh bebek, bu ne guzellik !

Panerai bir yandan da klasik tekne yarislarina sponsor oluyor. O konuyu da yarina birakalim...




Italyan Ordusu: Dunyanin en kisa kitaplarinin neler oldugunu biliyor muydunuz: Ingiliz Gastronomi saheserleri, Turk Demokrasi Tarihi, Efsanevi Fransiz Nezaketi, Italyan Ordusu Kahramanlik Destanlari...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Saat budur! Kapalıçarşı'da istediğiniz kadar saat bulursunuz. Her markanın her modeline rastlarsınız ama bir luminor'u vitrinde görebilmek için baya bir gelip gitmeniz gerekir. Çoğu zaman, görseniz bile ertesi gün yoktur.