27 Temmuz 2010 Salı

Top gibi yapıldı, Kurşun Gibi Gider !



Gecenlerde Range Rover’dan bahsederken Ingilizler’in Marka yaratma ve batirma konusunda ne kadar basarili olabileceklerinden soz etmistim. Buna en guzel orneklerden biri de harikulade Royal Enfield motorsikletleri.

1922 Model

Royal Enfield, Kraliyet Kucuk silahlar Imalat Sirketi’nin bir bolumu olarak 1890’da kuruldu. Slogani "Made like a gun, goes like a bullet" idi. Hayati boyunca bir cok el degistirdi.




Markanin en son sahibi Norton-Triumph-Villiers (NVT) oldu ve Ingiltere’deki uretimi 1971’de durduruldu. Bununla birlite Ingiltere’de baslayan hayati 1956’dan beri Hindistan’da devam ediyor.



Bu sayede Royal Enfield, dunyanın su anda uretimi devam eden en eski markasi, Bullet modeli ise halen uretilmekte olan en eski model.

Bullet 500 Military

Hindistan’daki hayati ilginc bir sekilde baslamis. 1949’da Hindistan’da satilmaya baslayan modeller Hindistan polisi ve ordusunca sınır devriyesi gorevinde kullanilmaya baslanmis, bu ise de en uygun model olarak Bullet secilmis. Hukumet Royal Enfield’a 800 adet 350 cc. ‘lik Bullet siparisi vermis. Onceleri motor Ingilere’den ithal edilirken daha sonra bir fabrika kurularak uretim Hindistan’da yapilmaya baslanmis.



1986’da Hint kokenli bir Ingiliz vatandasi bu sefer yolculugu tersine cevirmis ve Hindistan’da uretilmekte olan Royal Enfield’lari Ingilere’ye ithal etmeye baslamis. Gelen olumlu tepkiler uzerine Royal Enfield India, urettigi motorlarin kalitesini ve cesitliligini artirarak dunyanin dort bir tarafina ithalata baslamis. Kanada’dan Kolombiya’ya, Yeni Zelanda’dan Japonya’ya kadar meraklilarinin yogun talebi karsilanmaya calisiliyor.

Bullet Military

Bugun itibariyle uretılmekte olan dort model var:
-Classic
-Classic Military
-Bullet Electra
-Bullet Electra deluxe

En güzel Model, Classic 500

Bu kadar begenilmesinin nedeni 1950’lerden kalan cok klasik ve harikulade dizayninin gunumuzun teknolojisiyle desteklenmis olmasi.

Classic 500



Nostaljik markanin meraklilari icin Royal Enfield, Hindistan’da turlar duzenliyor.

Himalaya Turu

Haziran ve Aralik aylari arasinda duzenlenen toplam 7 tur ile Hindistan’in en guzel yerlerini, dunyanin en guzel motorlarindan biriyle dolasmaniz mumkun.

Güney Hindistan Turu

Efsanevi Hindistan trafiginde hayatta kalmaniz ise sizin becerinize kalmis…

Hiç yorum yok: