30 Temmuz 2010 Cuma

İkiz Kulelerin Gölgesinde...



Malum-u aliniz, su gunlerde guney yarimkurede kisin en ihtisamli gunleri hukum surmekte. Serinlemek icin biraz o taraflara uzanmakta fayda olabilir.
Efendim, Şili dunyanin en guzel ve de ozel cografyalarindan birine sahip. Ulkenin (Ve de kitanin) en guney ucunu Patagonya bolgesi olusturuyor. Sili bu bolgeyi Arjantin ile paylasiyor.



Patagonya’nin Sili tarafinda kalan kisminda harikulade Torres del Paine Ulusal Parki var. Bolgenin el degmemis dogasi UNESCO tarafindan dogal koruma alani ilan edilmis.

Lama'nin kuzenleri Guanaco'lar

Bu bolgede, konumu itibariyle cok ozel bir otel bulunuyor: Hotel Salto Chico.



Otel, Salto Chico Selalesi’nin hemen yaninda, Paine Siradaglari’na bakacak sekilde insa edilmis. Hemen karsinda Bolge’ye adini veren uc adet Torres’ den (Yani kuleden) ikisi bulunuyor (Simdi anladiniz mi Fernando Torres’in soyadinin ne anlama geldigini ! Bilmeyenler futbol sever dostlarina ne demek istedigimi sorabilirler)



Cevreye uyumlu bir anlayisla insaa edilen otelin her turlu konfora haiz 50 odasi bulunuyor.



Televizyondan uzakta kafasini dinlemek, at binerek ya da yuruyerek el degmemis doganin ne demek oldugunu anlamak, Patagonya’nin nefis etlerinin tadina bakmak isteyenler icin ideal bir yer.

Guney Amerika'nin kovboylari olan Gaucho'lardan birisi, zarif bir hanimefendiye eslik ederken...

Otel Sahibi sevgili dostum Senor Felipe Cayetano Lopez Martinez Gonzalez’e selamimi iletirseniz size gerekli indirimleri ve her turlu kolayligi yapacagina emin olabilirsiniz.




www.explora.com

Hiç yorum yok: