8 Haziran 2010 Salı

Dunyanin En luks Tren Yolculugu

Victoria Selaleleri

Rovos Rail, Guney Afrika Cumhuriyeti kokenli bir tren sirketi. 1989’da kurulmus. Guney Afrika’nin Pretoria kentindeki, Sirket’e ait Capital Park Istasyonu’ndan baslayan seferler yapiyor.

Club Lounge

Guney Afrika’da yillardan beri kullanilan eski vagonlar restore edilmis ve icinde her turlu lukse ve konfora sahip nostaljik gorunuslu yeni vagonlar elde edilmis.

Royal Suit

Royal Suit'in Banyosu

Gerek bu vagonlar, gerekse verdikleri hizmet nedeniyle kendilerini dunyanin en luks tren sirketi olarak tanimliyorlar. Bunu henuz test etme imkanim olmadi(!) Ancak guzergahlara baktigimda dunyanin en guzel manzaralarindan bazilarini sunduklarini rahatlikla soyleyebilirim.

Oudts Burnu

Sirketin sefer duzenledigi guzergahlar sunlar:
• Pretoria’dan Cape Town’a
• Pretoria’dan Durban’a
• Pretoria’dan Victoria Selalelerine
• Cape Town’dan Dar Es Salaam’a (Tanzanya)
• Pretoria’dan Swakopmund’a
• Cape Town’dan George’a

Storms Nehri


Yukardakiler haricinde Cape Town’dan baslayip Afrika kitasini diklemesine keserek Kahire’ye ulasan bir hatta da seferlere baslanmis. Bu yolculugun bazi kisimlarinda ucak da kullaniliyor. Ilk defa 2008’de yapilan bu seferin 2010’da da tekrar edilmesi dusunuluyormus.


Yemek Vagonu


Kucuk bir bilgi: Seferlerin genellikle Pretoria’dan basladigini soylemistim. Pretoria Guney Afrika Cumhuriyeti’nin 3 baskentinden biri. Pretoria, yonetsel baskent iken, Bloemfontein adli, Cape Town ise yasama organinin bulundugu baskent. Dunya’da da boyle baska bir ornek var midir, bilmiyorum !


Seyir Vagonu


Mossel Korfezi

Guzergah Haritasi



www.rovos.com

Hiç yorum yok: