29 Haziran 2010 Salı

Globe-Trotter ile Devr-i Alem



Hikayemiz 1800’lerin sonunda basliyor. David Nelkin isimli bir Ingiliz, Globe-Trotter bavullarini Almanya’nin Saksonya bolgesinde uretmeye basliyor ancak kisa bir sure sonra isi Londra’ya tasiyor.



Urettigi bavullar, kendilerine has yapilari sayesinde bir anda sosyetenin sevgilisi oluyor. O kadar ki, II. Elizabeth balayina cikarken esyalarini, tabii ki Globe-Trotter marka bavullarda tasiyor. Churchill de Basbakanligi zamaninda Globe-Trotter kullaniyor.




Kullanilan malzemenin kalitesinin yanisira, guclu yapisi ve hafifligi, seyyahlarin Globe-Trotter’i tercih etmelerinin baslica sebebi. O kadar ki, Everest’e ilk cikan iki dagcidan biri olan Edmund Hillary de (Digeri Tenzing Norgay), 1951’deki tirmanisi sirasinda esyalarini ana kampa Globe-Trotter’larla cikarmayi tercih ediyor.



Buyuk yolcu gemileri caginda Atlas Okyanusu’nu gecen Hanimefendi ve Beyefendiler de şık elbiselerini Globe-Trotter’larda muhafaza etmeyi tercih etmisler.



Yillardan beri oldugu gibi gunumuzde de bavullar elde uretiliyor. Ustalarin neredeyse tamami on yillardir sirketin sadik bir calisani olarak gorev yapiyor. Sirketin yaptigi ilk bavullardan bazilarina hala rastlamak mumkun. Bunlar artik birer koleksiyon parcasi olmus durumdalar ve inanilmaz fiyatlara el degistiriyorlar.



Sirket, eski dizaynlarini gunumuzun zevk anlayisina uyarlayarak farkli renk ve stillerde bavullar uretmeye devam ediyor.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

GERCEKTEN COK GUZEL BAVULLAR,LV OZENTILIGINDEN OLSA GEREK, BIZIM SOSYETE KESFEDEMEMIS BUNLARI...