27 Haziran 2010 Pazar

Günseli Başar, İzmir, Manaus, Copa Cabana

1952 Avrupa Guzellik Kralicemiz Gunseli Basar

Baslikta okuduklariniz, yan yana geldiginde cok da bir anlam ifade etmiyor gibi duruyor, degil mi ? Oyle ya, Izmir nere Manaus nere, Gunseli Basar’la Copacabana Plaji’nin ne alakasi var ?!

Kordon, 1970'li yillar

Simdi efendim, Gunseli Basar, malumunuz 1952 yilinda Avrupa Guzellik Kralicesi seciliyor. Sonra milyoner bir Avrupali ile kisa sureli bir evlilik yasiyor. Ikinci evliligini 1958 yilinda devrin Izmir Belediye Baskani Faruk Tunca ile yapip Izmir’e tasiniyor. Bu evlilikten en cok Izmir kazancli cikiyor. Ornegin Izmir’de ne kadar az yesilligin oldugunu goruyor ve kocasina rica edip bir agac dikme kampanyasi baslatiyor. Sonucta Izmir’e binlerce yeni agac dikiliyor.

Pasaport'taki kaldirimlar

En unutulmaz katkisi herhalde Kordon’daki meshur, dalgali siyah beyaz kaldirimlar oluyor. Rivayete gore Gunseli Basar Rio de Janeiro’da gordugu bu kaldirimlari cok begeniyor ve aynisini Kordon’a da yaptiriyor.

Copacabana kaldirimlari, Rio de Janeiro

Biliyorsunuz birkac gundur Manaus’tan bahsediyorum. Ayni tipteki kaldirimlari Manaus’ta da gorunce oldukca sasirmistim. “Demek ki Copacabana plaji’ndan etkilenenler sadece bizler degilmisiz” diye dusunmustum.

Manaus

Meger bu tip kaldirimlara Portekiz Kaldirimi (Calçada Portuguesa) deniyormus ve Portekiz’deki sehirlerin yanisira Brezilya ve Macau gibi eski somurgelerinde de yaygin olarak kullaniliyormus.

Largo do Senado (Senato Meydani, Macau)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Macau'daki harika, 3 boyutlu dalgaların üzerinde yürüyorlar gibi görünüyor.